Wednesday, 1 January 2014

MemoRY wiTH you !

Hi ,, Assalamualaikum guys J ..

Hari nie , aku nak citer memory aku selama stay dekat Melaka nie J .. Ada pahit manisnya .. Macam mana aek aku nak mula ? Dari mana dulu ye ? Banyak sangat yang aku simpan and pendam .. Hurmm L ..

Okay , senang citer .. Start dari aku gaduh dengan salah seorang dari group F4E .. Aku tak nak lah mention nama dia .. Nanti mengaibkan orang pulak kan ? Tak baik , sebab dia pown kawan aku .. Aku minta maaf sangat sebab dah buat group kita jadi macam nie .. Buat group kita dah “goyang’’ .. Maafkan aku aek semua .. Yep , aku tahu apa perasaan korang .. Macam tu jugak aku .. Just dalam blog nie jew aku dapat luahkan segalanya :’(
Hurmm , satu hari nie .. Ada lah someone add aku dekat laman sosial “muka buku” a.k.a Facebook .. Ye lah , sebelum aku kenal laman blog nie , memang aku kerap (selalu) online dekat sana je J ..hehe ! Aku nie suka update status yang entah apa-apa .. Biasalah , budak senget :p Haha !!

Cukup-cukup !! Stop merepek .. Haa , lepas dia add aku .. Aku pown chat dengan dia .. Then , dia balas chat aku and seterusnya .. Tak tahu pulak dia nie budak kolej aku -_-  .. Aku ingat nak berkawan je dengan dia .. Tapi , aku tersalah jatuh cinta dekat lelaki macam dia .. Ya , ofcorse aku kena tipu hidup-hidup L hurmm .. Dia kasi tahu aku , yang dia dah putus dengan “ex” dia .. Aku tanya lah kenapa kan ? Dia cakap , “ex” dia budak HOT .. Sebab tu dia putus .. Kalau lah aku tahu ,dia just mainkan perasaan aku ..Hurmm .. Tak boleh nak buat apa dah .. Semuanya dah berlaku ..

Aku pernah buat fake relay dengan lelaki tu , just sebab nak sakitkan hati someone nie .. Aku tak nak dia terus mengharap dekat aku .. Aku dah terus terang dekat dia yang aku tak da perasaan langsung dekat dia .. Tapi , budak nie degil ! Keras kepala ! Macam aku jugak .. Haha ! :D

Harh ! Lepas aku buat fake relay dengan lelaki tu , perempuan dia ad usya FB aku tau .. Then , dia ada update dekat blog dia pasal aku .. Mana tak bengang aku .. Aku yang dipersalahkan dalam hal nie :’( Kalau aku tahu , dia still dengan perempuan tu , aku pown tak kan jatuh cinta dekat lelaki tu lah ! Aku pernah inform dekat korang kan yang aku nie panas baran .. Memang berontak lah aku lepas lelaki tu tipu ..

Then ,hari seterusnya .. Aku pernah kasi tahu lelaki tu jangan ganggu aku dah lepas nie .. Dia pulak still ganggu aku -_-“ .. Huh ! Fed up aku ! Aku pown ada kasi tahu dia yang aku dengan dia dah tak da apa-apa .. Dah tak kenal satu sama lain .. And tak kan jumpa dia lagi .. Tapi , apa yang lelaki tu cakap .. Kita still kawan kan ? Ergghh ! Tak faham aku dengan orang macam nie >_<

Satu hari nie , dia ada chat aku .. Then , kasi laman blog awek dia .. Dia suruh aku baca .. Aku pown baca je .. Hurmm ,sakit hati aku bila perempuan tu ada update pasal relay aku buat tu .. Kalau tak silap aku .. Ayat dia macam nie haa .. “Perempuan mana tak cemburu kalau bf dia buat relay dengan perempuan lain kan ? Tipu lah kalau saya cakap saya tak cemburu .. Tapi , kenapa perempuan tu perlu buat relay dengan bf dia kan .. “ lebih kurang macam nie lah ayat dia .. Siap kata aku nie orang ke 3 ! Ehh ! kalau aku tahu , korang still bersama .. Aku pown tak kan suka dia lah ! Masalahnya , dia tipu aku .. Berjanji bagai , tak nak mainkan perasaan aku .. Tapi , sebaliknya yang aku dapat .. Perempuan tu pernah call aku .. Bahasa dia agak kurang ajar .. Macam tu , lelaki tu kata perempuan tu lemah lembut ? Macam tu lemah lembut ke ?? Apa boleh buat .. Cinta itu buta .. Mana nak nampak kesalahan orang yang dia sayang right ? Aku je yang dipersalahkan ..

Lepas aku baca blog perempuan tu , aku ada update dekat FB .. Apa masalah lelaki tu nak suruh aku baca blog perempuan tu bagai ?! Dah lah menyakitka hati .. Then , lelaki tu ada text aku .. Apahal aku update macam tu ? Dia kata aku kutuk perempuan tu .. Ehh ! masa bila pulak aku kutuk nie .. Aku dah tak tahu nak luahkan dekat siapa :’(

Aku ingat lagi , jam 4.24 a.m . (31/12/2013) .. Dia text aku :

“Wawa esok aku nak jumpa kau, kau nie memang tak ada perasaan eh ? Aku bagi kau baca blog tu sebab aku nak kau tahu kenapa aku pilih dia , apasal kau nie otak letak dekat lutut? Benda kecil besar-besar macam budak tak matang , kau tahu tak umur tu dah nak dekat 19 .. Cuba fikir perasaan boleh?, kau perempuan kau pun tahu perasaan perempuan, kalau dia buat macam kau buat dekat dia apa perasaan kau? Marah tak? Ikut hati aku , aku nak sepak je mulut kau , aku dengan perempuan tak pernah berkasar, takut kau perempuan pertama kena sepak dengan aku , aku tak kira orang nak cakap aku dayus, kau tak kenal siapa lagi aku, pernah tengok aku naik kepala gila?

Aku reply :

Aku tak nak gaduh lah , benda dah lepas asal kau nak ingatkan aku balik? If kau pilih dia just go on lah ..

Dia text :

Dah tu apasal update status dekat FB macam apa? Kau ingat aku nak sangat dekat kau ke? Sorrylah ..status kau buat aku hilang sabar ..
Aku tak reply text dia .. Then dia text aku lagi :
Kalau aku pilih kau dengan perangai kau macam nie ? aku orang paling buta , sejahat-jahat dia, dia tak akan balas balik benda yang aku tak suka, tapi kau macam apa dah, macam nie aku nak buat kau bini? Malang gila aku kalau buat kau bini kalau perangai kau macam nie , aku akan respect orang kalau orang respect aku ..

Aku reply :

Habis , kau ingat aku tak ada perasaan ? kalau kau tak suka aku, teruskan je lah .. Kau nak kutuk aku pown , tak kesah .. Sebab aku dah pernah kasi tahu kau jangan kacau aku lagi ..

Dia text:

Masalahnya ada aku kacau? Kau tahu tak apa itu kacau? Tegur dengan kacau sama eh? Tu la budak pandai sangat semua benda sama..

Aku reply :

Whateverlah ,eh aku tak pernah ada masalah dengan orang macam nie oh . Kau orang pertama yang buat aku jadi biadab . Kau nak kutuk ke, nak menyampah dengan aku ke . Up to you lah ,memang aku nak buat kau macam nie pown . Dah lama aku nak buat , just tunggu masa je ..

Dia text:

Kau belum kenal aku siapa lagi, aku bukan baru hidup semalam , kau belum kena sepak dengan aku, aku takut kau perempuan pertama kena sepak, sekarang siapa yang biadab dengan siapa sekarang? Aku tak akan respect orang yang tak ada adab macam kau, harap ada muka, mulut macam longkang

Aku reply:

Habis?

Dia text:

Esok jumpa, kau kan banyak cakap , aku nak kau cakap depan aku apa kau tak puas hati dengan aku , face to face ..

Aku reply:

Tak , masalahnya kau yang tak puas hati dengan aku sekarang nie . Kau buat aku suka kau. Then , kau kata macam nie pulak ? Eh , sekarang siapa yang tak pakai otak? Siapa yang tak matang? Kau kan pandai , kau boleh fikir..

Dia text:

Apasal update status FB macam tu? Kau cakap kau dah tak sayang aku, then kau marah pula aku suruh kau baca blog dia, bila masa aku buat kau suka dengan aku? Bukan kau ke yang buat aku suka dekat kau, kau pancing aku suruh buat relay dekat FB first2 kau nak sakitkan hati orang lain, kau ingat aku tak tahu ke?

Aku reply:

Eh, menda tu memang aku nak sakitkan hati someone nie . Tapi , aku tak suruh pown kau suka aku . Aku update dekat FB macam tu sebab aku dah hilang sabar . Habis yang dia buat blog cerita pasal aku boleh pulak ?

Dia text:

Baca elok-elok, faham elok-elok, dia ada maki kau dalam blog? Dia ada buruk-burukkan kau dalam blog?

Aku reply:

Habis yang dia tulis orang ke 3 tu? Apa? Orang lain tak fikir orang ke 3 tu perampas?

Dia text:

Kau tahu tak dia update blog tu yang pasal orang ke 3 sebelum aku kenal kau, kau tahu tak?

Aku reply:

Habis dia update yang pasal buat relay?

Haha ! :D dia tak reply text aku .. Nampak sangat dia penipu .. Just nak cover perempuan tu .. Hahh ! Lelaki macam tu patut dibelasah secara berjemaah je .. Haha ! :D ehh ! Tak baik ohh , aku tak sekejam tu .. Aku tak akan buat macam tu even lelaki tu pernah sakitkan hati aku ..


Ya ! Aku tak akan balas balik apa yang lelaki tu buat J sebab aku tahu .. Allah kan ada :’) Allah always with me .. And DIA dah atur segalanya ^_^ In Shaa Allah .. Just buat apa yang terbaik J

No comments:

Post a Comment